Tillsammans utgör vi boendemiljön i vår bostadsrättsförening och därför är det självklart att vi visar varandra den hänsyn som god grannsämja bygger på.

Det är ej tillåtet att plantera växter för nära fasaden, för att minska risken för vattenskador.

Du som lägenhetsinnehavare/hyresgäst för en lägenhet på markplan har ansvar att sköta både fram- och baksidan.

Det är okej att ha en lekstuga på sin framsida och på baksidan men den måste stå innanför din tomtgräns.

Gräsmattan i anslutning till lägenhetens fram- och/eller baksida ska klippas av lägenhetsägaren/hyresgästen. Har du inte möjlighet eller ingen vilja att sköta om detta, kan du kontakta en handyman. Du som privatperson kan göra rot-avdrag på beställda trädgårdsarbeten.

Blir ordningen på fram- och baksidan ohållbar, så att grannar hör av sig till styrelsen eller förvaltaren, görs en rättelseanmaning. Om denna inte följs, beaktas detta som vägran att följa föreningens stadgar och ordningsregler vilket kan leda till avhysning.

Funderar ni på att plantera nya träd/buskar eller ta bort träd/buskar i sin helhet, kontakta styrelsen för att få tillstånd. Inget får göras innan styrelsen godkänt ansökan.

Buskar som angränsar till uteplatsen framför och/eller bakom lägenheten ska hållas trimmade och får inte hänga ut på trottoaren. Nedklippta buskar och grenar kan slängas i buren för trädgårdsavfall som finns vid stora parkering eller fraktas till SÖRAB.

Nyckel till buren för trädgårdsavfall är den gamla soprumsnyckeln, saknar du nyckel ta kontakt med vår förvaltare.

Staket och grindar runt uteplatserna ska hållas i gott skick. Du som lägenhetsinnehavare är skyldig att måla/olja den, reparera den och se till att denna håller måttet för vad som är tillåtet. Ogräs och annan växtlighet direkt bakom grinden eller buskar mot trottoaren eller gatan ska rensas av lägenhetsinnehavaren.

Önskar ni sätta staket runt ett större område så ska detta godkännas av styrelsen och i vissa fall även av grannarna runt omkring.

ALL uppbyggnad av altan, uppsättning av markis, uppsättande av staket, byggande av trall samt plattsättning godkännas av styrelsen. Under renovera finns blankett för anmälan om förändring.

Ta gärna kontakt med styrelsen om du är osäker på vad som gäller samt informera gärna dina grannar innan du börjar bygga.

Det inte är tillåtet att odla klätterväxter eller har växter som hänger ner/klättrar upp på föreningens fasader. Vid senaste fasadrenoveringen har Interoc som åtgärdat fasadskador talat om att klätterväxter samt andra växter som hänger vid och på fasader är skadliga för den typen av material som föreningens fasader är täckta med. För att undvika senare försäkrings- och ansvarstvister ber vi er att ta bort klätterväxter.

Balkongerna är försedda med blomlådor, dessa får inte monteras ned. Det är förbjudet att ha pool på balkongerna. Du som har balkong måste se till att växterna inte blir för stora så att de skräpar ned hos grannen eller täpper till hängrännorna.
Balkongerna måste skottas på vintertid. Ta kontakt med din granne under dig om du tänker skyffla över snö på dennes altan/baksida.
Man får inte borra i betonggolvet på terrassen, då det anses vara ett tät membran. Boende är skyldig att hålla rent och snyggt på sin balkong. Om du lägger trall över betonggolvet på terrassen se till att det finns luft mellan golvet och trallen.
Vid takbygge och dylikt krävs styrelsens godkännande, skicka in din ansökan innan påbörjat bygge.

Gräsmattor klarar sig även under de torraste perioderna, därför behöver dessa inte vattnas. Tänk på miljön, vattenförbrukningen samt viktigt att följa rekommendationerna från Länsstyrelsen vid torka.

Man får inte parkera sin bil på fram eller baksidan.

Du får inte tvätta, vaxa eller reparera bilen på fram- eller baksidan, eftersom det medför nedskräpning av miljöfarliga ämnen.

Grillning på uteplats, balkong och terrass får ske med hänsyn till omgivningen, detta innebär att samtliga är skyldiga att ta hänsyn till sina grannar i samband med grillning. Man kan även grilla på de gemensamma innegårdarna om man använder en grill och inte eldningsförbud gäller.

Många tycker det är trevligt med hundar, katter eller andra husdjur. I vårt område finns det många husdjur, det är viktigt att tänka på att dessa husdjur inte får springa lösa. Att plocka efter sitt husdjur är en självklarhet och nolltolerans gäller.

Det finns några enstaka buskar, äppelträd, lekplatser och annat som borde skötas några gånger oftare än 2 ggr per år på våra gemensamma städdagar. Vill du adoptera en eller flera av föreningens gemensamma objekt för att sköta om de/dessa under sommarhalvåret, hör gärna av dig till styrelsen.

Föreningen betalar för jord och inköpta blommor.

Styrelsen har beslutat att ersätta för material och inköp mot uppvisande av kvitton upp till 800 kr om året. Är du osäker på vad som ersätts och hur, ta gärna kontakt med styrelsen.