Vanliga frågor

Fråga: Jag har tappat nyckeln till soprummet/bommen.

Styrelsen kan ordna nya nycklar till dig mot en avgift.

Fråga: Får jag grilla på min balkong?

Grillning på balkong är endast tillåtet om det inte är en elgrill. Vid grillning med kol eller gas finns en förhöjd brandrisk. Föreningen har en grillplats någonstans. Du får också grilla i egen grill på andra platser utomhus om det inte är eldningsförbud.

Fråga: Mina grannar stör mig!

Som regel är det obetänksamhet som ligger bakom när grannar stör. Tag i första hand kontakt med din granne och påtala detta. Fortsätter det kan du ta kontakt med styrelsen som kan skicka erinran och slutligen besluta om att säga upp den boende. Det är då bra om du kan dokumentera genom att föra anteckningar om tidpunkt, hur länge, och av vilken art din granne stör.

Fråga: Hur får man en carport eller garageplats?

Man anmäler sitt intresse till vår förvaltare som sköter köhanteringen till föreningens parkeringsplatser, carport, garage och MC-garage. Kolla också vår parkeringspolicy för vad som gäller.

Fråga: Det står en bil på vårt område. Vart vänder jag mig?

Inga bilar får stå parkerade på vårt område eller på parkeringsplats utanför markerade rutor. Då tar man kontakt med vår förvaltare Renew som kan komma ut och dela ut kontrollavgifter till felparkerade bilar. Detsamma gäller om någon annan använder din parkeringsplats olovligen.

Fråga: Jag har en annan fråga!

Kontakta styrelsen. T.ex. på info@brftravgatan.se.