Vanliga frågor

Fråga: Jag har tappat nyckeln till soprummet/bommen.

Kontakta Fenix Ekonomi AB som hjälper dig med nya nycklar/tagg till dig mot en avgift. Kontakta dem genom mejl till info@fenixab.se

Fråga: Får jag grilla på min balkong?

Grillning på balkong är endast tillåtet om det är en elgrill. Vid grillning med kol eller gas finns en förhöjd brandrisk och är därför förbjuden på balkonger. Du får grilla med sådan grill på föreningens mark om det inte är eldningsförbud och det genomförs ansvarsfullt.

Fråga: Mina grannar stör mig!

Som regel är det obetänksamhet som ligger bakom när grannar stör. Tag i första hand kontakt med din granne och påtala detta. Fortsätter det kan du ta kontakt med styrelsen som kan skicka erinran och slutligen besluta om att säga upp den boende. Om störning sker ofta är det bra om du dokumenterar störningen genom att föra anteckningar tidpunkt, hur länge, och av vilken art din granne stör.

Fråga: Hur får man en carport eller garageplats?

Man anmäler sitt intresse till vår Fenix Ekonomi (08-20 82 08) som sköter köhanteringen till föreningens parkeringsplatser, carport, garage och MC-garage. Kolla också vår parkeringspolicy för vad som gäller.

Fråga: Det står en bil på vårt område. Vart vänder jag mig?

Inga bilar får stå parkerade på vårt område eller på parkeringsplats utanför markerade rutor. Då tar man kontakt med Svelands bevakning (08-20 82 08) som kan komma ut och dela ut kontrollavgifter till felparkerade bilar. Detsamma gäller om någon annan använder din parkeringsplats olovligen.

Fråga: Jag vill bygga om eller renovera, vad gäller?

Du kan läsa om våra regler för renovering i bopärmen eller här på hemsidan. Tänk på att skicka in anmälan om renovering till styrelsen i god tid innan arbete påbörjas.
Läs mer här https://www.brftravgatan.se/boende/renovera/

Fråga: Jag har en annan fråga!

Kontakta styrelsen. T.ex. på info@brftravgatan.se.

Fråga: Jag är en mäklare och har frågor!

Kontakta Fenix Ekonomi AB genom att mejla till info@fenixab.se